Skip to content
Bij de Bloemenschuur

Hoofdweg 36
9307 PB Steenbergen

Willeke Barels

THE STORY OF…

WILLEKE BARELS

onderlijn2

En op deze laatste pagina wordt het tijd om ook nog wat over mijzelf en het ontstaan van mijn bloemenschuur te vertellen.

In 1969 ben ik in Groningen geboren en opgegroeid in het prachtige Steenbergen op het melkveebedrijf van mijn ouders. Wellicht is hier de liefde voor de natuur en dan met name voor bloemen en de tuin ontstaan 🙂

Na mijn schoolperiode ben ik het bankwezen in gerold. Werk wat ik altijd met veel plezier heb gedaan, maar na bijna 20 jaar was het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Het idee ontstond om mij verder te verdiepen in de snijheesterteelt. Iets waar mijn man en ik al een aantal jaren mee bezig waren. Maar het liep iets anders…..

In 2014 ben ik gestart met een twee-jarige avondopleiding bloemschikken aan het Terra Next te Eelde. Een prachtige opleiding waar na diplomering zich een nieuwe droom ontwikkelde, een bloemenschuur met een eigen winkelconcept. Een concept die niet lijkt op een bloemenwinkel of een tuincentra maar iets daar tussen in. Persoonlijk, laagdrempelig, betaalbaar, houdbaar, duurzaam, creatief en uniek zijn zomaar een paar termen die ik belangrijk vind. Met deze begrippen in het achterhoofd heb ik destijds een start gemaakt naar de winkel zoals deze er nu staat.  

|Een winkel aan huis is natuurlijk prachtig, maar daar moet wel ruimte voor zijn. Zoals net al genoemd runnen mijn man en ik een snijheesterskwekerij (naast het bestaande akkerbouwbedrijf). De geoogste takken van de planten uit deze kwekerij leveren wij aan de veiling in Eelde (Flora Holland). Deze takken worden verwerkt in de nieuwe schuur naast onze boerderij. Na een kleine verbouwing is in deze zelfde schuur een prachtige werkruimte ontstaan waarbij ik mijn droom naar hartenlust kan uitoefenen. Vele liefhebbers van bloemen en planten hebben inmiddels de weg naar Steenbergen gevonden. 

En zo ben ik alweer enige jaren bezig met bloemen en planten.  

Bloemen houden van mensen… en mensen van bloemen. Graag nodig ik jullie uit om een kijkje te komen nemen in onze Bloemenschuur!!

Tot ziens bij ons in de Bloemenschuur

Willeke Barels

Zuidvelde-centrum-herfstfair-Zuidvelde-7-1-696x896