Skip to content
Bij de Bloemenschuur

Hoofdweg 36
9307 PB Steenbergen

Willeke Barels

THE STORY OF…

WILLEKE BARELS

onderlijn2

En op deze laatste pagina wordt het tijd om ook nog wat over mijzelf en het ontstaan van mijn bloemenschuurtje te vertellen.

In 1969 ben ik in Groningen geboren en opgegroeid in het prachtige Steenbergen op het melkveebedrijf van mijn ouders. Wellicht is hier de liefde voor de natuur en dan met name bloemen en de tuin ontstaan 🙂

Na mijn schoolperiode ben ik het bankwezen in gerold. Werk wat ik altijd met veel plezier heb gedaan, maar na bijna 20 jaar was het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Alle dagen “thuiszitten” zag ik niet echt voor me en dan ga je opzoek naar iets waar je veel plezier in hebt en energie uit kan halen. Eigenlijk was ik daar al heel snel over uit, dat moest iets met “groen” worden! Het idee was om mij verder te verdiepen in de snijheesterteelt. Iets waar mijn man en ik al een aantal jaren mee bezig waren. Maar het liep iets anders…..

In 2014 ben ik gestart met een twee-jarige avondopleiding bloemschikken aan het Terra Next te Eelde. Een prachtige opleiding waar na diplomering zich een nieuwe droom ontwikkelde, een eigen bloemenschuur met een eigen winkelconcept. Een seizoenswinkel met  voorjaar- en najaarsbloemen, hangingbaskets, tuinplanten, bloemstukken, rouwwerk, bruidswerk, workshops bloemschikken, kerstmarkt etc. Ruimte in de schuur was er wel, maar die was eigenlijk bedoeld voor onze andere bedrijfstak.

Naast een akkerbouwbedrijf, runnen mijn man en ik een snijheesterskwekerij. De gesneden takken hiervan leveren wij aan de veiling in Eelde (Flora Holland). Deze worden verwerkt in de schuur naast onze boerderij. Na een kleine verbouwing is in deze zelfde schuur een prachtige werkruimte ontstaan waarbij ik mijn droom naar hartenlust kan uitoefenen. Vele liefhebbers van bloemen en planten hebben inmiddels de weg naar Steenbergen gevonden. 

En zo ben ik alweer enige jaren bezig met bloemen en sinds kort dan ook met verkoop van bloemen en buitenplanten.  

Bloemen houden van mensen… en mensen van bloemen. Graag nodig ik jullie uit om een kijkje te komen nemen in onze Bloemenschuur!!

Tot ziens bij ons in de Bloemenschuur

Willeke Barels

Zuidvelde-centrum-herfstfair-Zuidvelde-7-1-696x896